miércoles, 12 de mayo de 2010




Inici: Estany de Sant Maurici

Final:
estany de Sant Maurici
Accés:
Espot
Recorregut:
estany de Sant Maurici -cascada de Ratera- estany de Ratera- refugii estanys d'Amitges-estany de les Obagues de Ratera- mirador de l'estany- ribade Subenduix -estany de Sant Maurici. Distància: 6 h de caminada Mitjà:a peu, es recomana agafar el servei públic de transport d'Espot a St.Maurici perquè els vehicles privats s'han de deixara l'entrada del Parc, 4 km abans de l'Estany
Excursió: Espot- Llessui;41 km de pista, 2 hores i 30 min. En vehicle tot terreny de motor; És recomanable la BTT, especialment si després en recullen a Llessui. Durada: l'itinerari pot durarde mig a un dia, l'excursió un dia.
Temporada:
final de la primavera, estiu i tardor.
Observacions:
l'itinerari es troba dins d'un espai natural declarat Parc Nacional, per tant cal complir la normativa de protecció.
Lectura complementària
: *Història natural dels països catalans, geologia I ("Els testimonis de la serralada herciniana als països catalans",P.Santanach i els altres; "la Conca de la noguera pallaresa", M.Losantos i J.Palau).

*Fauna del Pallars Sobirà, J.Canut i J.M.Barrero (itinerari 6)
*La Vall d'Àssua, N.Garcia i altres (itinerari 17)
*I molts altres llibres que podeu trobar a la casa del parc

LES ROQUES DE L'INFERN

L'itinerari passa pel cor del Parc Nacional d'Aigüestortes i estany de Sant Maurici, a la capçalera del riu escrita, formada pels granits del massís de la Maladeta. Aquests granits provenen del magma que es va caldejar a "l'infern" abans d'ascendir i intruir, durant el permià inferior,les roques sedimentàries previament formades, situades a l'extrem occidental del sinclinal de Llavorsí, a la zona axial dels Pirineus.

No hay comentarios:

Publicar un comentario